Hem › Starta förening

INFORMATION

BG: 548-1056
SWISH: 123 399 08 01
Organisationsnummer: 802510-1760

Starta egen lokalförening

Även du kan starta en egen lokalförening och bli en del av Gåvan Sverige.

Bli en del av Gåvan Sverige

Your Subtitle Goes Here
3
Fattigdomen i Sverige är så dold att ingen knappt pratar om den, även de drabbade skäms över att visa att de är fattiga. Vi måste därför se till få in gåvor mot fattigdom över hela landet för att minska antalet fattiga i Sverige.

Vi som arbetar seriöst med detta att bygga upp Gåvan Sverige till ett riksförbund kommer att ta tid men vi klarar inte det utan människor som brinner för saken. De flesta stora hjälporganisationer lägger sin satsning utomlands där hjälp behövs otroligt mycket, men bara för det får vi inte glömma de som bor i Sverige som inte ens har mat på bordet varje dag.

Så går du tillväga

Your Subtitle Goes Here
3
Det första du behöver göra är att kontakta oss.

Du behöver sedan samla ihop minst tre personer som du litar på och som kan lägga lite tid.

På uppstarts mötet bildas en tillfällig styrelse ( konstituerings styrelse ) Minst tre, en ordförande, en sekreterare och en kassör som har mandat att verka fram till årsmötet i februari månad. Är det nära februari väntar man till dess och kallar direkt till ett riktigt årsmöte.

Alla möten protokollförs och signeras av ordförande, sekreteraren och justeraren.

Den tillfälliga styrelsens uppgifter är att förbereda årsmötet och arbeta för att få fram förslag på ledamöter och ersättare att ingå i styrelsen.

Gåvan Sverige kommer varje år dela ut medlemsavgiften Gåvan Sverige får in från hela Sverige som kommer vara de pengar ni i grunden driver er lokala förening med. Nu har ni kommit igång och då tar vi det därifrån med ett personligt möte.