SOMMARGÅVAN

SKOLORNA STÄNGER OCH DE 234 000 BARN SOM LEVER I FATTIGDOM I SVERIGE drabbas HÅRT

 

Bidra till sommargåvan

0 kr.  av 10 000 kr.  insamlat

Fyll i det belopp du önskar att donera och klicka på “Ge din gåva”.

 kr. 

Anpassat belopp

Personlig Information

Kortuppgifter
Detta är en säker SSL-krypterad betalning.

Donationstotal: 100,00 kr. 

HemSommargåvan
INFORMATION

BG: 548-1056
SWISH: 123 399 08 01
Organisationsnummer: 802510-1760

VAD HÄNDER PÅ SOMMAREN?

När skolorna stänger för sommaren kommer de 234 000 barn som enligt rädda barnen lever i fattigdom i Sverige bli oftast ensamma i sin vardag. Tyvärr lever mer än dubbelt så många barn i fattigdom i Sverige, det är mer än 500.000 barn om man räknar med barn till föräldrar som är överskuldsatta enligt Insolven Väst. Men ångesten börjar långt tidigare när kompisar pratar och skryter i skolorna över vilka planer deras familjer har på sommarlovet. Det kan vara allt från att åka utomlands på solsemester eller husvagnssemester i Sverige som kostar nästa likadant idag. Det finns väldigt lite alternativ i kommunerna på sommarlovet och där kommer ideella krafter i framtiden betyda väldigt mycket för dessa barn.

Barnen som lever i fattigdom blir extra utsatta när de vanliga verksamheterna, som skola och övriga sport- och fritidsaktiviteter stänger över sommarlovet. Det som barnen beskriver i sommarlovsenkäten är att det är tråkigt att alla försvinner och man blir ensam kvar. Men det vi också ser är att när de här normala aktiviteterna stänger under sommaren blir de utan både kompisar och trygga vuxna. För en del barn blir det också ett mål mat mindre om dagen, En känsla av utanförskap. En majoritet av Sveriges kommuner erbjuder läger eller sommarlovsaktiviteter för kommunens barn, men bara 28 procent av dem är kostnadsfria. (källa majblomman)

Först och främst: har du som pensionär sökt bostadstillägget hos pensionsmyndigheten? Skicka då ett mail, brev eller ring så hjälper vi dig med det.

Vad kan Gåvan Sverige göra?

Your Subtitle Goes Here
3
Det vi kommer fokusera på är att ge dessa barn och deras familjer möjlighet att kunna komma iväg på mindre äventyr på sommaren. Det kan vara allt från biljetter till bussresor eller om bil finns så kan vi sponsra till drivmedel till någon ort i Sverige. Vi kommer se över vilka alternativ som finns att tillgå och försöka se om vi kan möta barnens önskemål till ett roligare sommarlov.

Vad kan jag göra?

Your Subtitle Goes Here
3

Bli först och främst en medlem hos oss på Gåvan Sverige för 120 kr per år och skänk sedan en slant till sommargåvan genom att via Swish eller Bankgiro sätta över den summa du vill. Alla våra projekt har samma bankgiro och swish så märk din insättning så att din gåva kommer till rätt projekt.

Har du ett sommarhus någonstans i Sverige som du normal hyr ut med många bäddar och kan tänka dig att låta familjer få bo där gratis några dagar på sommaren så kontakta gärna oss så lägger vi upp ett bra system för alla inblandade. Många barn får aldrig chansen att vara på landet under sommaren och därför vill vi försöka få till bra samarbete med några som vill hjälpa till.