OM GÅVAN SVERIGE

Vi har idag en dold fattigdom i Sverige som man skäms att berätta för andra om man är drabbad. Vi är här för att förändra det!

Föreningen

Gåvan Sverige är en opolitisk, religion fri ideell förening för de som sitter i ekonomisk kris och är Svensk medborgare men även för de som sympatiserar för dessa människor.

De vanligaste orsakerna till fattigdom i Sverige är arbetslöshet, sjukdom, skilsmässa och konkurs men även många pensionärer behöver hjälp. Gåvan Sverige har som målsättning att växa till ett riksförbund Gåvan Sverige finns på 10 orter som är Göteborg, Partille, Lerum, Alingsås, Vårgårda, Vara, Skara, Borås, Kristianstad och Karlskrona men vi arbetar rikstäckande.

Vi har ett samarbete med orternas största matbutiker. Här kan ortens invånare skänka pengar som alltid omvandlas till lokala presentkort på den butiken som vi skänker till de vi hjälper.

Gåvan Sverige har i sin stadgar att utav de insamlade pengarna går max upp till 20% till att driva föreningen men vi siktar på 10% varje år. Gåvan Sverige betalar inte ut några provisioner, löner eller andra arvoden förrän vi måste ha fastanställda i kansliet, då betalas sedvanliga löner ut enligt rekommendationer från FRII. Gåvan Sverige behöver använda minst 10% till att driva föreningen för kostnader som Revisorer, drivmedel, reklam, porto, kontorsmaterial, marknadsföring, broschyrer, visitkort, licenser på hemsidan etc. Resten av Gåvorna går till de behövande. Gåvan Sverige drivs av styrelsen med säte i Lerums kommun. Du som sympatiserar med dessa personer eller familjer som vi hjälper som är fattiga, får gärna göra det genom att bli medlem hos Gåvan Sverige för 120 kr per år.

Hur gör vi?

Akut hjälp – Analys/Rådgivning – åtgärd/rådgivning – Uppföljning

Vi börja med att få kontakt med den som är i behov av hjälp. De kontaktar oftast oss via telefon, e-post ett på Facebook. Vi behöver veta hur din situation ser ut i livet och hur din ekonomi ser ut. Vet man inte hur man ska få betalt alla sina räkningar eller att man faktiskt inte har mat på bordet, ja då är du fattig. Din kommun har ett ansvar och fast du kanske fått avslag om försörjningsstöd måste ändå kommunen ge dig mat för dagen. Det är det lag på.

Vi ger mycket rådgivning om vad och hur man kan reda upp sin situation och sin ekonomi. Alla kommuner har en skyldighet att kostnadsfritt hjälpa alla med en budget och skuldrådgivare. Här skiljer sig kunskapen otroligt mycket bland kommunerna och är du osäker på något hör av dig till oss.

Bli Medlem 

Gåvan Sverige har som vision att bli ett riksförbund så att vi kan arbeta med att påverka politiker i kommunerna och till slut regering för att få igenom en hel del ändringar i lagen som i många fall inte hjälper de som sitter i ekonomisk kris. Genom att bli medlem för 120 kr per år ger du oss möjligheten till att påverka fattigdomen som vi ser ökar i Sverige.

Företag kan ge gåvor mot fattigdom

Ge något till dina anställda som betyder något istället för traditionella presenter till exempelvis jul. Sänd oss en lista på namn, adress, e-mail och telefonnummer till var och en, få en samlingsfaktura och vi registrerar alla som medlemmar så fort fakturan är betald. Mer behöver du inte göra mer än att ta emot ett diplom för er insats. Vill företaget sen skänka fristående gåvor mot fattigdom i form av pengar utöver detta så gör ni det via swish, Pg eller Bg.

Ni företagare som har laptops som byts ut efter ett visst antal år (vanligast 3 år) varför inte skänka dessa till oss och Datorgåvan istället? Om inte ni säkerhetsraderar hårddisken så gör vi det och skänker sedan laptopen till de vi hjälper som beräknas vara en miljon år 2020 som är i it-utanförskap i Sverige.

BG:                 548-1056                 

SWISH:        123 114 21 40

 

 

 

 

Organisationsnummer: 802510-1760                           

Vill du som företagare ha en faktura på en gåva ni vill ge så skicka ett e-mail så sänder vi en faktura på specifikt belopp ni vill skänka i och med att ni faktum köper en reklamplats på våra digitala kanaler.

Fattigpensionär

1% Slutförd
 • Behov 100 000 kr
 • Givare 4
 • Insamlat 1 900 kr

Gåvan Sverige

0% Slutförd
 • Behov 1 000 000 kr
 • Givare 2
 • Insamlat 2 116 kr

Julgåvan

17% Slutförd
 • Behov 200 000 kr
 • Givare 4
 • Insamlat 35 140 kr

Sommargåvan

0% Slutförd
 • Behov 100 000 kr
 • Givare 0
 • Insamlat 0 kr

Datorgåvan

0% Slutförd
 • Behov 100 000 kr
 • Givare 0
 • Insamlat 0 kr