OM GÅVAN SVERIGE

Vi har idag en dold fattigdom i Sverige som man skäms att berätta för andra om man är drabbad. Vi är här för att förändra det!

Föreningen

Gåvan Sverige är en opolitisk, religion fri ideell förening för de som sitter i ekonomisk kris i Sverige och för de som sympatiserar för dessa människor.

De vanligaste orsakerna till fattigdom i Sverige är arbetslöshet, sjukdom, skilsmässa och konkurs men även många pensionärer behöver hjälp. Gåvan Sverige har som målsättning att växa till ett riksförbund och i mars 2019 ansöker vi om ett 90 konto med statlig insamlingskontroll. Gåvan Sverige finns på 9 orter som är Göteborg, Lerum, Alingsås, Vårgårda, Vara, Skara, Borås, Kristianstad och Karlskrona och kommer öppna 30 nya orter per år.

Vi har ett samarbete med orternas största matbutiker och är framför allt Ica Kvantun, Ica Supermarket och Ica Maxi. Här kan ortens invånare skänka pengar som alltid omvandlas till lokala presentkort på den butiken som vi skänker till de vi hjälper förutom julklappar.

Gåvan Sverige har i sin stadgar att utav de insamlade pengarna går upp till 20% till att driva föreningen men vi siktar på 10% varje år. Gåvan Sverige betalar inte ut några provisioner, löner eller andra arvoden förrän vi måste ha fastanställda, då betalas sedvanliga lönner ut enligt rekommendationer från FRII. Gåvan Sverige behöver använda minst 10% till att driva föreningen för kostnader som drivmedel, reklam, porto, kontorsmaterial, marknadsföring, broschyrer, visitkort, licenser på hemsidan etc. Resten av Gåvorna går till de behövande. Gåvan Sverige drivs av styrelsen med säte i Lerums kommun. Du som sympatiserar med dessa personer eller familjer som vi hjälper får gärna göra det genom att bli medlem hos Gåvan Sverige för 120 kr per år.

Hur gör vi?

Akut hjälp – Analys/Rådgivning – åtgärd/rådgivning – Uppföljning

Vi håller även nu på att ta fram ett paket tillsammans med företaget PURE Sport Nutrition där vi kan erbjuda de vi hjälper att komma i form med ett träningsschema, kostschema och en produkt för att hjälpa viktnedgång som vi har märkt att många behöver men inte orkar ta tag i. Att må bättre fysiskt hjälper att må bättre psykiskt och då orkar man ta tag i de ekonomiska bitarna på ett annat sätt.

Bli Medlem 

Gåvan Sverige har som vision att bli ett riksförbund så att vi kan arbeta med att påverka politiker i kommunerna och till slut regering för att få igenom en hel del ändringar i lagen som i många fall inte hjälper de som sitter i ekonomisk kris. Genom att bli medlem för 120 kr per år ger du oss möjligheten till att påverka fattigdomen som vi ser ökar i Sverige.

Genom att bli medlem kommer du även att få vår tidning fyra gånger per år via din e-mail eller på brevlådan om du inte har e-post, det kommer vara artiklar om projekt vi genomför och uppföljning av vad som händer i de olika kommunerna vi finns representerade i, start 2019. Vi kommer anordna ekonomicirklar i kommuner där behovet finns.

Företag kan ge gåvor mot fattigdom

Ge något till dina anställda som betyder något istället för traditionella presenter till exempelvis jul. Sänd oss en lista på namn, adress, e-mail och telefonnummer till var och en, få en samlingsfaktura och vi registrerar alla som medlemmar så fort fakturan är betald. Mer behöver du inte göra mer än att ta emot ett diplom för er insats. Vill företaget sen skänka fristående gåvor mot fattigdom i form av pengar utöver detta så gör ni det via swish eller Bg.

Ni företagare som har laptops som byts ut efter ett visst antal år (vanligast 3 år) varför inte skänka dessa till oss och Datorgåvan istället? Om inte ni säkerhetsraderar hårddisken så gör vi det och skänker sedan laptopen till de vi hjälper som beräknas vara en miljon år 2020 som är i it-utanförskap i Sverige.

 123 399 08 01

 

        548-1056

        
                   

Vill du som företagare ha en faktura på en gåva ni vill ge så skicka ett e-mail så sänder vi en faktura på specifikt belopp ni vill skänka i och med att ni faktum köper en reklamplats på våra digitala kanaler.

 

Facebook: https://www.facebook.com/gavansverige2017/

Organisationsnummer: 802510-1760

Fattigpensionär

1% Slutförd
 • Behov 100 000 kr
 • Givare 4
 • Insamlat 1 900 kr

Gåvan Sverige

0% Slutförd
 • Behov 1 000 000 kr
 • Givare 2
 • Insamlat 2 116 kr

Julgåvan

17% Slutförd
 • Behov 200 000 kr
 • Givare 3
 • Insamlat 34 740 kr

Sommargåvan

0% Slutförd
 • Behov 100 000 kr
 • Givare 0
 • Insamlat 0 kr

Datorgåvan

0% Slutförd
 • Behov 100 000 kr
 • Givare 0
 • Insamlat 0 kr