FATTIGPENSIONÄR

Över 300 tusen fattigpensionärer i Sverige behöver din donation till mat

Hjälp fattiga pensionärer

0 kr.  av 10 000 kr.  insamlat

Fyll i det belopp du önskar att donera och klicka på “Ge din gåva”.

 kr. 

Anpassat belopp

Personlig Information

Kortuppgifter
Detta är en säker SSL-krypterad betalning.

Donationstotal: 100,00 kr. 

HemFattigpensionär
INFORMATION

BG: 548-1056
SWISH: 123 399 08 01
Organisationsnummer: 802510-1760

Fattigpensionär

Vi har ett nytt begrepp i Sverige idag som gör att jag och många andra skäms över det dåliga pensionssystem våra politiker är skyldig till sedan 90-talet.

Det är inte förrän nu vi ser verkligheten hur dessa system påverkar människor och speciellt kvinnor ekonomiskt.

I dag lever över en kvarts miljon pensionärer i Sverige under EU:s fattigdomsgräns. Andelen fattiga äldre har ökat dramatiskt sedan 2006. EU:s fattigdomsgräns är 60 procent av landets genomsnittliga disponibla inkomst. I Sverige motsvarar det strax under 11.000 kronor i månaden. Förutom relativ fattigdom, som baseras på medelinkomsten i landet finns också begreppet absolut fattigdom. Det betecknar de människor som lever under nivån för existensminimum som Socialstyrelsen räknat ut.

Anhörig

Många pensionärer har varken kunskapen, ekonomin eller andra orsaker inte möjlighet till att komma ut på internet. Därför är det viktigt att du som anhörig till en äldre människa tar kontakt med oss och tipsar om han eller henne så att vi kan komma dit och hjälpa. Skicka ett e-mail till info@gavansverige.se

Först och främst: har du som pensionär sökt bostadstillägget hos pensionsmyndigheten? Skicka då ett mail, brev eller ring så hjälper vi dig med det.

Mer info

Your Subtitle Goes Here
3

Vi får e-post och telefonsamtal nästan varje dag från hela Sverige av pensionärer som behöver hjälp med det nödvändigaste i livet som är MAT. Alla får hjälp av oss om vi har något att ge dem. Det förutsätter att människor donerar pengar som vi kan skänka vidare.

Något som är viktigt när det gäller projektet att hjälpa fattigpensionärer är att se till så de får de mediciner de behöver. Reglerna som finns idag hos apoteken är så mycket hårdare än vad det varit när det gäller att få kredit på sin medicin. Idag gör alla apotek en lika hård kreditprövning som en bank eller låneinstitut vilket resulterar i att har du en betalningsanmärkning så får du ingen hjälp och du kan inte hämta ut dina mediciner om du inte har pengar. En sjuk människa ska inte behöva avstå från sina mediciner oavsett situationen de befinner sig i och detta måste vi kämpa för och det börjar vi med att hjälpa de pensionärer som akut behöver mat och mediciner eller inte klarar alla sina räkningar.

Skänk en slant eller bli medlem i Gåvan Sverige för 120 kr om året. Det kommer göra stor skillnad