Hem Arv & testamenten

LADDA NER

 Testamentebroschyr
INFORMATION

BG: 548-1056
SWISH: 123 399 08 01
Organisationsnummer: 802510-1760

Arv & testamenten

Gåvor, arv och testamenten har stor betydelse för vårt långsiktiga arbete för våra barn och barnbarn. Om du tänker på Gåvan Sverige i ditt testamente hjälper du oss att jobba vidare med att rädda människor, skydda människors hälsa och främja fattigdomen i Sverige.

Planeringen

Your Subtitle Goes Here
3

För många känns kanske tanken på att skriva sitt testamente avlägsen. Vi har fullt upp med vardagen. Varför bekymra sig för vad som händer den dag man dör? Det kan vara en anledning till att majoriteten i Sverige aldrig skriver sitt testamente. Det finns troligtvis fler orsaker. Många kan känna sig osäkra på hur man gör eller också tror man att det är komplicerat och kostar mycket pengar.

Det finns dock flera goda och praktiska skäl till varför alla borde skriva sitt testamente, oavsett om man lever ensam eller har familj. Att skriva sitt testamente är att efterlämna till nästa generation det vi haft förmånen att njuta av under vår livstid. Att skriva sitt testamente är att själv bestämma hur det egna arvet ska fördelas.

Hur går jag till väga?

Your Subtitle Goes Here
3

Det händer ibland att vi får frågor om hur man gör när man vill testamentera till Gåvan Sverige. Det gör oss naturligtvis mycket glada. Gåvor och testamenten är av oerhört stor betydelse i vårt långsiktiga arbete i att hjälpa och motverka fattigdomen för våra barn och barnbarn.

Därför har vi gjort den här broschyren. Främst är den tänkt som en handledning för dig som ännu inte har skrivit ditt testamente. Att skriva sitt testamente behöver inte alls vara komplicerat. Det är dock säkrast att du ändå rådgör med en advokat eller annan sakkunnig jurist eftersom det är viktigt att ditt testamente är entydigt och korrekt i juridisk mening.